www.lovasjohatudod.ewk.hu
Egy lovas ló nélkül egyszerű ember, de a ló lovas nélkül mégiscsak ló marad...
MENÜ

Ha egy ló...

 

hempereg: a tisztálkodáson kívül élvezetet is ad. De fontos jele lehet a kólikának!

kirúg: Ha egy ló kirúg, az a támadás vagy épp a védekezés jele. Ha kirúg akkor valami zavaró tényezőt próbál elűzni magától. Legyen az ember, egy másik ló, vagy egy bármilyen állat.

bakol:A ló ilyenkor magasra kirúg, de legdurvább esetben bepuposítja a hátá és mind a négy lábával felugrik a levegőbe. Ha a ló bakol, azt jókedvében teszi. Ha sok ideje nem engedték ki az istállóból, akkor így próbálja lerázni magáról a felgyülemlett stresszt. De ilyenkor az is lehet, hogy megakakar szabadulni a lovastól a hátán. Akkor is csinálhat ilyet egy ló, ha hirtelen fájdalom éri. De bakolással a ló saját magával is játszhat.

 

harap: A harapás nagyon veszélyes dolog! A harapó ló kimutatja a fogát, megharapja a "kiszemeltet" aki a harapás után vérzik. Bármilyen vastag réteg ruha (vagy épp bőr, szőr) van rajta. A harapós lovat meglehet nevelni, de sok időbe telik.

ugrik: Általában díjugratós versenyeken látni, hogy ugratnak a lovak, no meg a Militaryn is. De a ló kint terepen árkot, kisebb farönköt is átugrik. A ló jókedvében is ugrálhat. Amikor a ló ugrik az szép *-*

legelni: Enni. Azaz táplálékot felvenni. Sokmindent megeszünk. Többek között: füvet, lucernát, szénát, répát, almát, tököt, dinnyét. Néhány fa levelét. És sok gyümölcsöt.

ágaskodik: Amikor a ló ágaskodik, a fölényét karja megmutani a másik lónak, vagy nekünk, embereknek. A ló jókedvében is ágaskodhat, de amikor megijed, akkor is csinálhatja azt. Amikor tiltakozik, vagy le akarja vetni a lovas a hátáról, akkor cselekszik így.

pipál: Ilyenkor egy szagot vagy illatot mélyen beszívja és sok időre elraktározza az agyában.

ásít: Laza szem, laza orrlyukak, becsukott szem. Már-már emberi, ahogy ásít egy ló!

 

Asztali nézet